Brandweer Berkel-Enschot
Uitrukken 2007


Uitrukken 2000 - Uitrukken 2001 - Uitrukken 2002 - Uitrukken 2003 - Uitrukken 2004 -
Uitrukken 2005 - Uitrukken 2006 - Uitrukken 2007 - Uitrukken 2008 - Uitrukken 2009 - Uitrukken 2010 - Uitrukken 2011 - Uitrukken 2012

Januari - Februari - Maart - April - Mei - Juni - Juli - Augustus - September - Oktober - November - December

December:

31 Dec 21.35u Berkel-Enschot rukt uit naar de Catamaranstraat te Tilburg voor een buitenbrand. Er is afval in de brand gezet, onstaan door baldadigheid. Aangekomen blijkt de brand al te zijn geblust door omstanders.
31 Dec 18.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. Het alarm is afgegaan doordat er nog eten in de magnetron stond. Beide partijen zijn binnen gebleven.
31 Dec 15.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Durendaelweg voor een buitenbrand. Een container blijkt in de brand te zijn gezet. De container zat vol met kleding. De brand is door baldadigheid ontstaan. >>>foto's
31 Dec 01.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Anton van Duinkerkenlaan te Berkel-Enschot voor een buitenbrand. Het betreft een container wat in brand is gezet. Uiteindelijk blijkt het te gaan om containers die op 3 plaatsen in brand zijn gezet uit baldadigheid. >>>foto's
16 Dec 16.50 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Dokter Tombrocklaan te Berkel-Enschot voor een schoorsteenbrand. Het rookkanaal is geinspecteerd na het wegnemen van nog brandende vuurresten in de openhaard. De 6751 is eveneens ingezet geweest. Er is niets aangetroffen.
15 Dec 22.05 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Tulpstraat te Tiburg voor een buitenbrand. Melding is kleine brand. Het betreft een motor dat in brand staat. Deze is vermoedelijk weggehaald en geprobeerd in brand te steken. De geopende tank heeft door de benzine vlam gevat. Door het dicht drukken van de tankopening is de brand geblust.
14 Dec 18.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Burgemeester Bechtweg te Tilburg voor het reinigen van het wegdek na een tweezijdig ongeval. FTO steld een onderzoek in naar de oorzaak. De Bechtweg is een geruimetijd afgesloten geweest voor al het verkeer.
10 Dec 14.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Enschotsebaan ten hoogte van de Burgemeester Bechtweg te Berkel-Enschot voor een buitenbrand. Melding is kleine brand. Een auto is spontaan in brand gevlogen bij het starten van de auto. De brand is snel geblust door de 6741.
06 Dec 06.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Hoogvensestraat te Tilburg voor een binnenbrand. Melding is middelbrand. Het blijkt te gaan om een studentenhuis. Er zijn nog personen aanwezig in het pand. Er was veel rook, maar relatief weinig vuur. 1 kamer is volledig uitgebrand. >>> Filmpje & foto's
05 Dec 08.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar Bioscoop Must See te Tilburg voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. De handmelder blijkt ingedrukt te zijn. Reden is onbekend gebleven.
02 Dec 21.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Willem II straat te Tilburg naar Theater de Vorst voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

November:

27 Nov 23.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Oisterwijkse baan te Heukelom/Oisterwijk voor een buitenbrand. Er werd een melding gedaan voor een boerderijbrand, prio 1. Bij aankomst blijkt het te gaan om een kleine brand van bouwafval en niet om een boerderijbrand. De 6741 was de brand al snel brandmeester.
22 Nov 10.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Kamerlingh Onneslaan in Berkel-Enschot voor een ongeval met gevaarlijke stoffen. Een vreemde lucht is waargenomen. Na controle heeft men niets kunnen vinden; wel een lichte cloorlucht. De bron is niet gevonden. Alles is veilig achter gelaten, waarna de 6741 terugkeert naar de post.
18 Nov 17.20 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de Monseigneur Poelsstraat in Berkel-Enschot voor een dienstverlening. Twee kalveren zijn in de gierput gevallen. Middels een veetakel en handkracht zijn de kalveren uit de gierput gehaald. De inzet is effectief geweest.
De twee kalveren zijn gered.

15 Nov 16.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar Bosscheweg op de N65 R. 16.0 voor een buitenbrand. Een personenauto heeft last van een op hol geslagen motor. Er is geen echte brand ontstaan; de snelwegprocedure wordt gehanteerd door post Berkel-Enschot en post Oisterwijk.
14 Nov 14.11 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Veemarktstraat te Tilburg voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. De 6741 is wel ter plaatse geweest, maar keert onverricht ter zake terug naar de post.
10 Nov 04.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Albert Heijn bij winkelcentrum Eikenbosch. Hier zou een buitenbrand zijn. Ter plaatse blijkt het te gaan om 19 winkelwagentjes die in brand zijn gezet. foto's>>>
07 Nov 15.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg te Tilburg voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. Beide posten, zowel B-E als Post Centrum zijn binnen gebleven in overleg met het GMK.

Oktober:

23 Okt 05.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Siriusstraat naar het industrieterrein Loven, bij de firma Chromalloy Holland voor een melding van een gaslek. Uit nader onderzoek blijkt dat het gaat om een stikstofleiding. Er is geen direct gevaar.
18 Okt 12.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een alarmmelding. Het blijkt te gaan om loos alarm. Het alarm is afgegaan door het tosti-ijzer op de dialyseafdeling. Beide posten, Post Centrum en Berkel-Enschot, zijn binnen gebleven.
13 Okt 12.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Laar naar de Generaal Winkelmanstraat voor een alarmmelding. Het blijkt te gaan om loos alarm. Het alarm is afgegaan door het bakken van spekjes. Beide posten, Post Centrum en Berkel-Enschot, zijn binnen gebleven.
13 Okt 08.00 - 17.00

Berkel-Enschot doet mee aan de regionale competitiewedstrijden. Berkel-Enschot is als 3e geëindigd deze dag. Het object van Berkel-Enschot is benoemd tot winnaar. foto's>>>

Senario "De Puinhoop"

Op een zaterdag denken vader en zoon nog wat puin weg te brengen. Terwijl de zoon de aanhanger dicht doet, stapt de vader in de auto. Hij let niet goed op en denkt een stukje naar voren te rijden. De zoon staat al achter de aanhanger en de auto staat in zijn achteruit in plaats van vooruit. Hierdoor rijdt de auto met aanhanger verder naar achteren en komt de zoon bekneld te zitten onder de aanhanger en vallend puin. De brandweer wordt gealarmeerd. De zoon klaagt over enorme pijn in zijn rug, maar zit niet bekneld. Brandweerlieden kunnen niet van boven naar beneden in verband met het los liggende puin wat over het slachtoffer zou kunnen vallen. De auto wordt als eerste gestabaliseerd aan een brandweervoertuig, zodat deze niet eventueel van de puinberg valt. De bhv-er is ter plaatse en denkt met de brandweer mee voor een oplossing. De brandweer kan met vallijnen bij het slachtoffer komen. Samen met een kraan en een reddingsbrancard kunnen ze het slachtoffer bevrijden en overdragen aan de GGD. foto's>>>

11 Okt 08.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Enschotsebaan te Berkel-Enschot voor het reinigen van het wegdek na een ongeval. De auto wilde in de mist inhalen met een aanrijding tot gevolg. Er is geen persoonlijk letsel. Wel ligt er olie op het wegdek.
09 Okt 09.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 R 32.2 voor een brandstoflekkage. Een vrachtwagen heeft een klapband gekregen en staat geschaard over de rijstroken Eindhoven richting Tilburg. De chauffeur is ongedeerd. Post Berkel-Enschot keert zonder inzet terug naar de post. Hier is de snelwegprocedure toegepast.
07 Okt 15.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Bosscheweg ter hoogte van de afrit van de N65 bij de Druiventros te Berkel-Enschot voor het reinigen van het wegdek na een ongeval. Er is geen persoonlijk letsel opgelopen. De politie handelt een en ander af. foto's
03 Okt 11.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Eikenboschweg naar Cafetaria Eikenbosch voor een nacontrole van een brand. Er is een kleine brand in een frituurpan geweest. Bij aankomst heeft de brandweer niets meer aangetroffen.

September:

18 Sept 22.17 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Hazennest voor een autobrand. Het blijkt te gaan om een zwarte VW Golf. Bij aankomst stond de wagen al geheel in brand. Politie heeft de eigenaar ingelicht. Deze wist nog niet dat zijn auto weg was. Auto is compleet uitgebrand en weggetakeld. foto's>>>
18 Sept 21.34 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Steenstraat in Heukelom voor een vreemde lucht/gaslucht. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een gaslucht, maar een vreemde lucht die al de gehele avond in de regio hing, een soort knoflook/gebakken uitjes lucht. Dit bleek van IFF Tilburg af te komen na schoonmaken van ketels , waarbij er knoflook gebruikt is. foto's>>>
11 Sept 08.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Veemarktstraat 44 te Tilbrug met een prio 1 voor een brandmelding. Het blijkt te gaan om loos alarm. Er is rook onder de melder terecht gekomen. Beide gealarmeerde posten, Post Centrum en Berkel-Enschot, zijn binnen gebleven.
09 Sept 02.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 L 24.4 richting Oirschot voor een verkeersongeval met beknelleing. Het betreft een kleine hulpverlening, waarbij de auto in de sloot is beland. Het wordt afgewerkt door brandweer Oirschot.

Augustus:

25 Aug 11.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Durendaelweg voor het reinigen van het wegdek. Er is een oliespoor gevonden, dader is onbekend. foto's>>>
22 Aug 19.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Hazennest voor een ongeval met gevaarlijke stoffen. Er zijn vaten gevonden. Het blijkt te gaan om gesloten kannen met waarschijnlijk tuindersvloeistoffen. E.e.a. wordt afgewerkt door de BAT of Gansewinkel. De 6741 keert terug naar de post. foto's>>>
19 Aug 03.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv hmp 32.2 voor een ongeval met beknelling. Ze rijden er met een prio 1 naar toe. Het betreft loos alarm. Het gaat om een eenzijdig ongeval. Een auto ligt op de kop. De GGD en de politie werken e.e.a. af.
18 Aug 12.15 u Berkel-Enschot en post centrum rukken uit naar de A65 thb hmp 22.2 voor een buitenbrand. Het betreft een autobrand. Na controle door de politie blijkt het voertuig niet echt gebrand te hebben. De 6741 heeft niet kunnen uitrukken ivm met het weigeren van de port. Deze wilde niet geheel opengaan.
17 Aug 21.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de N65 thv hmp 15.8 voor een buitenbrand. Het betreft een autobrand nabij Lei-Ping. Post Oisterwijk werkt e.e.a af. De 6741 keert terug naar de post.
15 Aug 23.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Siriusstraat op het industrieterrein het Loven voor hulpverlening. De koeling van een oven is uitgevallen door een gesprongen slang. Personeel van het bedrijf heeft samen met de brandweer de oven uitgezet, waardoor de oven is gaan afkoelen.
14 Aug 22.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Lovense Kanaal te Tilburg voor een binnenbrand. Ze rijden er met een prio 1 naar toe. Het betreft een middelbrand. Er komt veel rook uit het pand. Onderzoek wijst uit dat het gaat om een kleine brand in het pand van de buren.
11 Aug 13.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Cenakel voor stormschade. Er is een boom omgevallen, welke de ingang van het woonerf blokkeert.
05 Aug 08.50 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Heukelomseweg voor een kleine brand. Het betreft een nacontrole van een kampvuur. Het vuur is reeds gedoofd.

Juli:

30 Jul 13.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het betreft loos alarm. PC en 6741 zijn binnen gebleven.
28 Jul 17.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het betreft loos alarm. Er is iets aangebrand in de oven. PC en 6741 keren onverricht ter zake terug naar de post.
27 Jul 18.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het betreft loos alarm. De 6741 is binnen gebleven.
23 Jul 16.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv hmp 32.1 voor een verkeersongeval met beknelling. Ze rijden er met prio 1 heen. Een auto heeft de vangrail in de middenberm geraakt, waardoor de auto over de kop geslagen is en tegen een boom beland is. Helaas is 1 slachtoffer overleden, de ander is overgebracht naar het EZ.
14 Jul 16.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Puccinilaan voor het reinigen van het wegdek. Dit betrof het opruimen van takken uit de boom als gevolg van een aanrijding. De dader is onbekend gebleven.
09 Jul 15.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het alarm is afgegaan door een tosti-ijzer. Beide posten zijn binnen gebleven.

Juni:

30 Jun 08.50 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis op de Hilvarenbeekseweg te Tilburg. Het blijkt te gaan om loos alarm. De melder is afgegan door stoomvorming in de melder. Beide posten zijn op verzoek van het GMK binnen gebleven.
28 Jun 08.50 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis op de Hilvarenbeekseweg te Tilburg. Het betreft loos alarm. De melder is afgegaan door bouwwerkzaamheden. Beide posten zijn binnen gebleven op verzoek van het GMK.
25 Jun 19.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Bosscheweg voor een buitenbrand met prio 1. Het betreft geen brand. Het onderzoek wijst uit dat het gaat om een kokende motor. De olie heeft gelekt op het wegdek. De 6741 is ter plaatse geweest en de 6931 is binnen gebleven.
25 Jun 07.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het is loos alarm. Het alarm is afgegaan door bouwwerkzaamheden. De 6741 keert onverricht ter zake terug naar de post.
23 Jun 19.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Durendaelweg voor een automatisch brandalarm. Het is loos alarm. Er wordt een onderzoek ingesteld, maar er wordt niets aangetroffen.
22 Juni Collega Fanny Kolsteren gaat trouwen met Jasper Adams. Namens ons allemaal gefeliciteerd! Foto >>>
22 Jun 09.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het is loos alarm.
16 Jun 09.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Orionstraat voor een binnenbrand met prio 1. Het blijkt te gaan om een middelbrand. Er is brand in de afzuiging ontstaan. De gasflessen worden door eigen personeel naar buiten gereden en veilig gesteld.
15 Jun 22.10 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Boogschutterstraat voor een binnenbrand. Het betreft een zeer grote brand. Het blijkt dat er opnieuw brand is bij het vleeswarenbedrijf. Het is een uitslaande brand met bedreiging voor het pand ernaast. Het pand is volledig verloren gegaan. Er zijn diverse peletons ingezet.
13 Jun 11.05 u Berkel-Enschot rukt uit het Elizabeth ziekenhuis op de Hilvarenbeekseweg voor een automatisch brandalarm. Het is loos alarm. Iemand is met een bed tegen de handmelder aangereden. Beide posten, de 6741 en de 6751, zijn binnen gebleven.
11 Jun 20.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Boogschutterstraat voor een binnenbrand bij een vleesverwerkingsbedrijf. Waarschijnlijk is de brand ontstaan in het isolatiemateriaal van de koeling. De brand is door het dak heen gekomen. Verdere schade heeft de brandweer weten te voorkomen.
08 Jun 20.55 u Berkel-Enschot rukt uit de Eikenboschweg voor het reinigen van het wegdek. Er waren 3 kannen ontvetter, water en handkracht voor nodig om het dek weer schoon te krijgen. De dader is bekend bij de politie.
08 Jun 17.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Van Heutzstraat te Tilburg voor wateroverlast. Een hevige regenbui veroorzaakt wateroverlast in een woning. De dakbedekking is juist verwijderd ten tijden van het noodweer. De 6741 heeft het dak afgedekt met zeilen.
07 Jun 06.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 voor een verkeersongeval veroorzaakt door een aanrijding. Er is een personenauto tegen de middenberm gekomen, waarbij de auto over de kop in de sloot terecht is gekomen.
03 Jun 22.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Hilvarenbeekseweg voor een binnenbrand met prio 1. Het betreft een zeer grote brand op een industrieterrein in een bedrijfspand. Het gebouw is in zeer slechte bouwkundige staat. Binnentreden bij inzet van de brandweer is verboden. Vele peletons zijn ingezet. Het betrof het pand vanWolkat waar vaker brand is geweest. De brand was 12 dagen geheel geblust mbv de crashtender van Post Centrum. Binnen in het pand lag 150 ton papier opgeslagen.

Mei:

31 Mei 08.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm, waarbij het alarm is afgegaan door bouwwerkzaamheden.
29 Mei 19.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Tobias Asserlaan voor een schoorsteenbrand. Het rookkanaal is afgepurd, waardoor de brand is ontstaan. De schade is beperkt gebleven. Wel is de schouw afgebroken om bij de brand te komen. Foto's>>>
26 Mei 11.57 u Berkel-Enschot rukt uit met een prio 1 uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm.
22 Mei 13.27 u Berkel-Enschot rukt uit met een prio 2 naar de A65 thv L. 19.0 voor een buitenbrand. Bij de plek aangekomen blijkt het te gaan om afval wat aangestoken is.
12 Mei 23.41 u Berkel-Enschot rukt uit met een prio 1 naar de A65 voor een buitenbrand.
9 Mei 22.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Druiventros aan de Bosscheweg voor een ongeval met beknelling. Foto's>>>
8 Mei 08.55 u Berkel-Enschot rukt uit naar de afrit A65 voor een buitenbrand. Bij aankomst blijkt er een personenauto in brand te staan.
7 Mei 22.05 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Guido Gezellelaan voor wateroverlast. Voor de brandweer is er niets te doen.
7 Mei 01.55 u Berkel-Enschot rukt uit naar Vloeiveldweg in Tilburg voor een buitenbrand. Het blijkt om een grote brand te gaan op een vuilnisbeld de spinder in Tilburg. Oorzaak is waarschijnlijk broei..
6 Mei 02.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar Siriusstraat voor een zeer grote brand Grip 1. foto's>>>
5 Mei 02.55 u Berkel-Enschot en post Cetrum rukken uit naar de A58 thv L 36.6 voor een buitenbrand. Post Centrum is als eerste ter plaatsen. Bij aankomst blijkt het te gaan om afval in brand is gestoken.

April:

30 April 19.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar naar de afrit A65 voor een ongeval met beknelling. foto's>>>
27 April 04.25 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm.
26 April 02.50 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv R35.5 voor een ongeval met beknelling.
25 April 10.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm.
23 April 05.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm..
20 April 17.05 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv L 39.8 voor een buitenbrand. Ze treffen daar een personenauto aan.
8 April 23.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Torentjes Hoef met Prio 1 samen met de 6751 voor een automatisch brandalarm, gemeld door de particuliere alarmcentrale(PAC).
5 April 13.49 u Berkel-Enschot rukt uit naar Oisterwijk voor assistentie. Er blijkt een toilet in brand te staan aan de Almijstraat. Doordat Oisterwijk voor de 2e keer deze week onderbezet was, is na 2 alarmeringen Post Berkel-Enschot opgeroepen. Als Berkel-Enschot ter plaatse is, blijkt Oisterwijk toch voldoende personeel te hebben. Hierop keert Berkel-Enschot onverricht ter zake terug naar de post.
3 April 20.48 u Berkel-Enschot rukt samen met Post Centrum uit naar de A58 38.9 R. Er zou een auto in brand staan. Post Centrum rijdt verkeerd aan, is als eerste ter plaatse en werkt het ongeval af. Er blijkt een busje tegen een pijlwagen gereden te zijn. Deze is later in brand gevlogen. Bij deze aanrijding is nog een auto tegen het stilstaande voertuig gereden. De A58 word geheel afgesloten en alle verkeer wordt over de vluchtstrook geleid, waardoor er een file ontstaat.

Maart:

29 Mrt 13.25 u Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm in het Elizabeth Ziekenhuis. Het blijkt loos alarm te zijn.
23 Mrt 19.29 u Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm naar het Bastion Hotel aan de Kempenbaan in Tilburg. Bij het alarmeren was de 6731 van post Cetrum al ingezet elders in Tilburg. Bij het aanrijden van de 6741 was de 6731 afgewerkt en heeft deze de opdracht van de 6741 overgenomen. De oorzaak was roken op slaapkamer. Er was voor de brandweer niets te doen.
22 Mrt 10.25 u Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm in het Elizabeth Ziekenhuis. Het blijkt loos alarm te zijn. Oorzaak is slijpwerkzaamheden.
21 Mrt 07.53 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm in het Elizabeth Ziekenhuis. Het blijkt loos alarm te zijn. Oorzaak is slijpwerkzaamheden.

14 Mrt 21.25 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Torentjeshoef/Oranjesingel voor een kleine brand, ontstaan door het aansteken van een nepkaars op batterijen.
12 Mrt 04.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Lourdesplein te Tilburg voor een zeer grote brand. In een kerk is brand ontstaan. Vrijwel de hele kerk is afgebrand. Foto's & Filmpje >>>
11 Mrt 17.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv R 31.9. Het blijkt te gaan om een kleine brand, waarbij een kliko in brand staat op een parkeerplaats. Post Moergestel werkt e.e.a. af. Berkel-Enschot keert onverricht ter zake terug naar de post.
7 Mrt 20.00 u Brandweer Berkel-Enschot oefent samen met brandweer van de Efteling in een leegstaande boederij. Er worden 3 mensen vermist en de brand is uitslaand, in de keuken en op de 1e etage, waardoor sein middelbrand gegeven word en de ploeg van Berkel-Enschot mee komt oefenen. De Eftelingbrandweer oefend tesamen met 2 BHV'ers. Foto's >>>
4 Mrt 17.55 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv R. 39.5 voor een autobrand. Het betreft loos alarm. Ter plaatse blijkt het voertuig niet in brand te staan en wordt er ook geen rook waargenomen. De 6741 werkt e.e.a. af en keert daarna onverricht ter zake terug naar de post.
3 Mrt 15.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth Ziekenhuis. Het betreft een loos alarm, wederom veroorzaakt door een aangebrande tosti. De 6741 keert terug naar de post.
2 Mrt 15.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv R 30.9. Het betreft een eenzijdig ongeval. De bestuurder is de macht over het stuur kwijt geraakt en is over de kop geslagen, waarna hij in de sloot terecht is gekomen. De bestuurder is niet beknelt geraakt. Post Moergestel werkt e.e.a. af. Post Berkel-Enschot keert terug naar de post.
2 Mrt 15.10 u Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm in het Elizabeth Ziekenhuis. Het gaat om loos alarm, veroorzaakt door een aangebrande tosti. De 6741 keert terug naar de post.

Februari:

26 Feb 13.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Streepstraat, naar de spoorwegovergang. Het betreft het reinigen van het spoor na een ongeval met een Springer. Er is een dodelijk slachtoffer.
17 Feb 18.20 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Schoorstraat/Vincentius te Udenhout. Het blijkt te gaan om baldadigheid. De rookmelder is afgegaan, doordat er deodorant in gespoten is. Het is loos alarm.
17 Feb 16.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Stationstraat in Udenhout. Het betreft een kleine woningbrand bij Prisma. Volgens de carnavalsprocedure is ook post 6741 gealarmeerd in verband met mogelijke onderbezetting van post Udenhout. Uiteindelijk is post Udenhout zelf uitgerukt en werkt e.e.a. af. Berkel-Enschot keert terug naar de post.
16 Feb 23.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Generaal Eisenhowerweg te Berkel-Enschot voor een brandmelding. Het blijkt te gaan om loos alarm. Er is een melding gedaan over een brand, gezien vanaf de N65.
16 Feb 12.15 u Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm in het Elizabeth Ziekenhuis. Het is loos alarm. Door een storing is het alarm afgegaan. Op het verzoek van het GMK is de post 6741 binnen gebleven.
12 Feb 14.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar Het Ruiven op de Vlierakkerweg in Berkel-Enschot. Iemand heeft een 20tal lege tot bijna lege vaten geladen op zijn open caddy. Hij heeft zijn handschoenen op het dashboard gelegd en door de uit walseming is de chauffeur onwel geworden. Voor de zekerheid wordt de chauffeur meegenomen naar het EZ.
7 Feb 12.55 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A65 voor een kleine brand. Het betreft een snelwegprocedure. Het gaat eigenlijk niet om een brand, maar om een op hol geslagen moter door overmatig bijvullen van olie in de carter. Berkel-Enschot werkt e.e.a. af.
6 Feb 11.10 u Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm in het Elizabeth Ziekenhuis. Het blijkt loos alarm te zijn.

Januari:

30 Jan 10.45 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Ringbaan Noord voor het reinigen van het wegdek. Er is een groot tot zeer groot oliespoor op de weg gekomen door een slecht gerepareerde auto. De dader is door de politie opgespoord. Post Centrum en vrijwilligers Post Centrum, Post Oisterwijk en Berkel-Enschot zijn ingezet.
27 Jan 12.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv R. 34.700 voor het reinigen van het wegdek na een ongeval.
26 Jan 13.32 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Burgemeester Brendersstraat voor een kleine brand. Het blijkt een frituutovenbrand te zijn. Gas/electra afgesloten en brand geblust met een CO2 blusser. Foto's>>>
20 Jan 15.30 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Bosscheweg voor stormschade. Een mastenboom dreigt op een woning te vallen. Door de storm van 18 januari, is de mastenboom los komen te staan.
19 Jan 15.50 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Guido Gezellelaan voor stormschade. Er is een boom gevallen voor de garage uitgang. Aangezien er geen direct gevaar dreigt besluit de 6741 geen inzet meer te doen.
18 Jan 16.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Streepstraat te Berkel-Enschot voor stormschade. Door de zeer zware storm zijn er op diverse locaties woningschade en zijn er bomen omgevallen die opgeruimd moeten worden. De 6741 en de 6767 rukken uit om de omgevallen bomen van het wegdek te halen.
18 Jan 12.55 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Kerkhovenlaan te Heukelom/Oisterwijk voor stormschade. Er zijn 2 wilgen omgewaaid door de wind en op het wegdek terecht gekomen. Het vrijkomend hout is in de berm gelegd. De gemeente Oisterwijk is gebeld om het op te ruimen.
18 Jan 12.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Abdijlaan t.h.v. het Wit Gele Kruisgebouw voor stormschade. Er dreigt een berkenboom om te vallen. Uit voorzorg wordt de boom neergehaald om erger te voorkomen. Het vrijkomend hout is weggelegd op het terrein van het Wit Gele Kruisgebouw.
15 Jan 11.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Elizabeth ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. Het alarm is afgegaan door een tosti apparaat. Op verzoek van het GMK is de 6741 binnen gebleven.
14 Jan 18.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 t.h.v. HMP L. 37.400 voor een buitenbrand. Als de 6741 ter plaatse is, lijkt de brand al geblust te zijn. Waarschijnlijk ging het alleen om een koelvloeistoflekkage en is er stoomvorming geweest.
14 Jan 04.15 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Piusstraat te Tilburg. Het gaat om een binnenbrand in een studentenwoning. Berkel-Enschot is gealarmeerd voor assistentie Post Centrum. Het sein middelbrand is gegeven, daar er nog mensen in het pand aanwezig waren. De 6741 is wel ter plaatse geweest, doch niet meer ingezet.
12 Jan 12.00 u Berkel-Enschot rukt uit naar het Wilhelminaplantsoen voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm. Kinderen hebben aan de kabel getrokken, waardoor het alarm is afgegaan. De 6741 is niet uitgerukt geweest. Op verzoek van het GMK zijn ze binnen gebleven.
11 Jan 13.35 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Maire Vugtslaan voor stormschade. Er ligt een boom op het wegdek, welke verwijderd dient te worden. Het blijkt te gaan om de Torenhoekstraat. Culttechniek neemt de taak over van de brandweer en verzorgd ook het opruimen van de boom.
08 Jan 08.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Nederlandweg/Burg. Bechtweg voor het reinigen van het wegdek. Na een ongeval, op verzoek van de politie, is er koelvloeistof en een klein oliespoor op de weg gekomen.
01 Jan 02.40 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Paduastraat in Tilburg voor een buitenbrand. Het betreft een kleine autobrand. In verband met het groot aantal meldingen dat binnen komt voor Post Centrum en Post Vossenberg, zijn de vrijwilligers van Tilburg opgeroepen en is Berkel-Enschot gealarmeerd.
01 Jan 00.23 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Vincent van Goghlaan voor een buitenbrand. Er is brand tegen een auto, veroorzaakt door vuurwerk. Post Centrum is gealarmeerd geweest. Berkel-Enschot neemt het over i.v.m. het vrijkomen van een andere brand.
01 Jan 00.10 u Berkel-Enschot rukt uit naar de Jeroen Boschlaan voor een buitenbrand veroorzaakt door vuurwerk.

Uitrukken 2000 - Uitrukken 2001 - Uitrukken 2002 - Uitrukken 2003 - Uitrukken 2004 -
Uitrukken 2005 - Uitrukken 2006 - Uitrukken 2007 - Uitrukken 2008 - Uitrukken 2009 - Uitrukken 2010 - Uitrukken 2011 - Uitrukken 2012