Brandweer Berkel-Enschot
Uitrukken 2005


Uitrukken 2000 - Uitrukken 2001 - Uitrukken 2002 - Uitrukken 2003 - Uitrukken 2004 -
Uitrukken 2005 - Uitrukken 2006 - Uitrukken 2007 - Uitrukken 2008 - Uitrukken 2009 - Uitrukken 2010 - Uitrukken 2011 - Uitrukken 2012

Januari - Februari - Maart - April - Mei - Juni - Juli - Augustus - September - Oktober - November - December

December:

31 dec 17.15 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de Insulindestraat in Tilburg voor een buitenbrand in een container. Het gaat om een brand in een vrijstaande container bij Profiel autobanden. Vermoedelijk aangestoken uit baldadigheid. Post Berkel-Enschot is gealarmeerd geweest, daar Post Centrum elders ingezet is geweest.

25 dec 17.00 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de N65 bij de Kreitenmolenstraat, kruising Lei-Ping voor een ongeval met beknelling. Het gaat om een kop/staart aanrijding. Er zijn 3 slachtoffers afgevoerd naar het ziekenhuis.

20 dec 19.25 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de Koestraat in Tilburg voor een binnenbrand. Het blijkt te gaan om een kleine brand in een ondergrondse hennepkwekerij dat te benaderen is via een gangstelsel. Berkel-Enschot is gealarmeerd geweest, daar Post Centrum elders ingezet is geweest.

16 dec 16.30 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de Durendaelweg voor het reinigen van het wegdek. Het gaat om een loos alarm. Bij de Puccinialaan is een slipspoor waarneembaar, maar er ligt geen olie op het wekdek. Er is waarschijnlijk te hard door de bocht gereden en doordat het gesneeuwd heeft is het wegdek glad.

16 dec 12.20 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de Kreitenmolenstraat in Udenhout voor het reinigen van het wegdek ter assistentie van Post Udenhout. Het gaat om een oliespoor dat loopt van de spoorwegovergang Tilburg-Den Bosch via de rotonde naar autosloperij de Laat industrieterrein. De dader is niet gevonden.

11 dec 21.45 u

Berkel-Enschot rukt uit naar de Jan Wierhof in Tilburg. Het blijkt te gaan om loos alarm. Het ging om een baldadige melding. Beide posten zijn niet uitgereden.

10 dec 16.45 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het gaat om een loos alarm. Het alarm is ontstaan door een broodrooster in de keuken. Post Centrum en Berkel-Enschot keren onverricht ter zake terug naar de post.

9 dec 7.20 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het gaat om een loos alarm. De alarm is afgegaan in het ketelhuis. Beide posten, Berkel-Enschot en Post Centrum keren onverricht ter zake terug naar de post.

7 dec 9.20 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een brand bij De Rosmolen 2 (Stichting PRISMA). Het gaat om een loos alarm. De rookmelder is afgegaan door kookwerkzaamheden. Beide posten, zowel Berkel-Enschot als Post Centrum zijn binnen gebleven na het inmelden bij het GMK.

6 dec 21.50 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een brand bij HACAS Beheer op de Koningshoeven te Tilburg. Het blijkt te gaan om loos alarm. De rookmelder is afgegaan, doordat een vrachtwagen zijn wagen heeft gestart onder de rookmelder. Post Centrum was bij een buitenbrand ter plaatse, daarom was Berkel-Enschot gealarmeerd. Berkel-Enschot keert onverricht ter zake terug naar de post.

6 dec 12.50

Berkel-Enschot wordt gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het blijkt loos alarm te zijn. Er is een handmelder van de muur gereden met het verrijden van een bed. Beide posten, zowel Post Centrum en Berkel-Enschot zijn na het inmelden bij het GMK binnen gebleven.

November:

21 Nov. 21.50 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand in Tilburg op de Winkler Prinsstraat. Berkel-Enschot moet uitrukken, omdat Post Centrum uitgerukt is voor een autobrand. Het blijkt te gaan om loos alarm en Berkel-Enschot keert daarom terug naar de post.

20 Nov.

04.15u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit naar de A58 thv L 31000 bij benzine station Total voor een kleine brand. Het blijkt te gaan om een papierbak dat in brand staat. Berkel-Enschot blust het brandje en keert terug naar de post.

18 Nov.

17.45u

Brandweer Berkel-Enschot is gealarmeerd voor een prio 2 melding. Het betreft het schoonmaken van het wegdek bij de Burg. Bechtweg afrit Tilburg, komende vanuit de richting Den Bosch N65. Ter plaatse aangekomen blijkt er een auto geschept te zijn door een vrachtwagen. De bestuurder van de auto komt met de schrik vrij. Zijn auto is total loss. Het verkeer wordt omgeleid, wat een flinke vertraging veroorzaakte voor het verkeer komende vanuit Tilburg. Beide voertuigen zijn weggetakeld, waarna de politie het kruispunt vrij gaf. De verkeerslichten waren niet in werking deze avond. Na een kleine 1,5 uur werken keerde de 6741 terug naar de post. >>>foto's

16 Nov.

15.50u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum met de HV zijn gealarmeerd voor een prio 1 melding. Het betreft een ongeval met beknelling. Ter plaatse blijkt het niet te gaan om een beknelling, maar alleen om het reinigen van het wegdek.

www.brandweerspotters.nl Sander Smeters
Brandweerspotters.nl Sander Smeters

11 Nov.

13.30u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum Tilburg rukken uit naar het Elisabeth Ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg 60 voor een automatisch brandalarm. Het blijkt te gaan om loos alarm, omdat een handmelder was ingeslagen.
10 Nov.

19.30u

Brandweer Berkel-Enschot moet uitrukken naar de Pastoor Smitsstraat te Tilburg voor een buitenbrand. Het blijkt te gaan om een buitentoilet. Post Berkel-Enschot is gealarmeerd, omdat Post Centrum al uitgerukt was voor een andere melding. De 6731 is nog wel naar de plaats gereden waar de 6741 stond. Post berkel-Enschot heeft de klus afgewerkt.
8 Nov.

09.55u

Prio 1 uitruk voor de 6731 6751 6741 6893 naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg voor een automaat. Het blijkt te gaan om een loos alarm.

Oktober:

31 Okt.

00.00u

Post Centrum rukt uit voor een brandgerucht in de Tuinstraat te Tilburg bij 'Broodje Kras'. Ter plaatse blijkt het te gaan om een echte brand. Al snel moeten Berkel-Enschot, vrijwilligers Post Centrum en de hoogwerker van post Vossenberg uitrukken met prio1, omdat de brand al snel over is gegaan van een kleine brand naar een grote brand. Ook de OVD en de VC zijn gealarmeerd. 2 mensen waren nog in het gebouw en zijn licht gewond geraakt. Berkel-Enschot hielp met assisteren en rond 01.30 keerden zij weer terug naar de post. Post Centrum is nog even bezig geweest met het nablussen en is de volgende ochtend nog een keer teruggeweest ter nacontrole. >>>Foto's
12 Okt.

08.55 u

Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elizabeth Ziekenhuis op de Hilverenbeekseweg. Het alarm is afgegaan door werkzaamheden in het ketelhuis. De brandweer kan niets doen en beiden posten zijn dan ook binnen gebleven op het verzoek van het GMK.

11 Okt.

17.15 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor het reinigen van het wegdek na een ongeval op de N 65 thv hmp 15.7 bij de Bosscheweg. Het gaat om een kettingbotsing van 5 auto's. 1 slachtoffer is al afgevoerd naar het Elizabeth Ziekenhuis ivm pijn op de borst na het ongeval. >>> foto's

08 Okt.

17.00 u

Frans Brekelmans lid in de orde van Oranje-Nassau! Bijna 35 jaar heeft hij gewerkt als vrijwilliger bij de brandweer van Berkel-Enschot. De onderscheiding werd aan hem uitgereikt door Els Aarts-Enbergs, loco-burgemeester van Tilburg op de brandweerpost zelf. Frans heeft veel betekend voor de brandweer van Berkel-Enschot. Ze zullen een goede kracht aan hem missen. Toch is er geen twijfel over dat Frans ook in de toekomst nog veel voor de brandweer zal betekenen. >>>Foto's

02 Okt.

01.00 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een binnenbrand in de Kreitenmolenstraat te Udenhout. Het zou gaan om een schoorsteenbrand. Het blijkt loos alarm te zijn. De melder blijkt verkeerd gekeken te hebben. Post Berkel-Enschot is gealarmeerd geweest als waarnemer voor Post Udenhout ivm Teambuilding.

September:

30 Sept.

14.30 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand op de A65 thv hmp19.0. Het blijkt te gaan om loos alarm. Er was een melding binnen gekomen voor een autobrand bij het GMK. Het zou gaan om een auto met een Duits kenteken. Post Centrum en Berkel rukken uit, maar treffen beiden niets aan en keren onverricht terug naar de post.

30 Sept.

10.00 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor verkeersongeval met beknelling. Dit rond het kruispunt bij Lei-Ping. Er zijn 2 auto's op elkaar gereden, waarbij 1 auto met 2 slachtoffers welliswaar niet echt bekneld zitten, maar wel licht gewond zijn. Berkel en Oisterwijk rukken uit, maar Oisterwijk is het eerste ter plaatse en werkt de snelwegprocedure af.

22 Sept.

08.20 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een ongeval met gevaarlijke stoffen betreffende een gaslek. Het bleek loos alarm voor Berkel-Enschot. Er was wel degelijk een gaslek, maar deze wordt afgewerkt door Post Centrum, daar zij eerder zijn vrijgekomen door een incident elderes. Het bleek later te gaan om een storing in de CV ketel. De loodgieter hebben ze gewaarschuwd.

21 Sept.

21.15 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt nogmaals uit voor een flitspaal die door vandalen in brand is gezet. Het cameragedeelte is nu zwart geblakerd, maar de fllitspaal werkt nog steeds. Berkel-Enschot en Oisterwijk zijn uitgerukt, maar Berkel werkt e.e.a. af.

21 Sept.

00.10 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een flitspaal die in brand staat op de N65 thv hmp. 16.6. De flitspaal functioneert nog steeds, ondanks het feit dat de voet van de flitspaal zwart geblakert is. De snelwegprocedure is toegepast. Berkel-Enschot, Oisterwijk en Moergestel zijn uitgerukt. Berkel-Enschot werkt e.e.a. af.

20 Sept.

17.50 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor het reinigen van het wegdek op de Burg. Brenderstraat en de Molenakker te Berkel-Enschot. Er bleek 3 tot 5 liter olie op de weg te liggen. De dader is onbekend gebleven. Het is veroorzaakt door een auto die op het betonnen trottoir is gereden en daarna is doorgereden.
18 Sept.

14.30 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand aan de Zandstraat. Politie is al aanwezig en het blijkt te gaan om een houten schuurtje. In het schuurtje lag openhaard hout opgestapeld. De politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit. Het schuurtje is verloren gegaan. Bij deze brand is een kleine hoeveelheid asbest vrij gekomen. De 6741 heeft de 6881 ter assistentie gevraagd voor meer water. Ook de OVD is nog even ter plaatse geweest ivm asbest. >>>foto's

11 Sept.

1.00 u

Door wateroverlast op de Oranjesingel 33 (Torentjeshoef Berkel-Enschot) rukt Berkel-Enschot uit voor kleine hulpverlening. De bevelvoerder heeft de situatie bezien en aangegeven geen directe opruimwerkzaamheden aan te vangen. De taak is voor derden of voor de Torentjeshoef, omdat er geen direct gevaar dreigt, behalve een natte vloerbedekking etc

10 Sept.

20.30 u

Automatisch brandalarm bij de Acaciastraat 23 (Hall of Fame) te Tilburg. Het blijkt te gaan om loos alarm, dat door een rookbommetje is afgegaan. Berkel-Enschot is niet uitgereden op verzoek van het GMK. Post Centrum was juist weer vrij en is naar het opgegeven adres gereden, waaruit dus bleek dat het loos alarm was.
09 Sept.

09.15 u

Bij De Rosmolen 2 (Stichting PRISMA) is een automatisch brandalarm. Het alarm is loos en is waarschijnlijk afgegaan door een storing in de melder. Berkel-Enschot is binnen gebleven en het redvoertuig TB 6751 heeft rechtsomkeer gemaakt..
09 Sept.

05.09 u

Bij De Rosmolen 2 (Stichting PRISMA) is een automatisch brandalarm. Het alarm bleek loos. Vermoedelijk is het alarm afgegaan door een defecte melder. Berkel-Enschot is binnen gebleven en het redvoertuig TB 6751 heeft rechtsomkeer gemaakt.
06 Sept.

14.04 u

Op de N 65 hmp 11.9 thv Heusdensebaan (grondgeb. Haaren) is een verkeersongeval met beknelling gemeldt. Bij het ongeval bleek het bij nader inzien geen beknelling. Post Berkel-Enschot is niet uitgerukt.
04 Sept.

21.02 u

Op de Heikantsebaan 4 is een kleine buitenbrand gemeldt. De brand is ontstaan door het opstoken van riet door een particulier. Het blijkt te gaan om een illegale praktijk. Bevelvoerder sommeert het vuur uit te maken om zo een proces verbaal te voorkomen. Er is geen politie ter plaatse geweest.

Augustus:

31 Aug.

17.00 u

Automatisch brandalarm bij De Rosmolen 2 (Stichting PRISMA). Het is loos alarm. Het alarm is afgegaan door verband eten in de magnetron. Berkel-Enschot is niet uitgerukt en het redvoertuig TB 6751 heeft rechtsomkeer gemaakt.
27 Aug.

16.10 u

Op de A 65 t.h.v. hmp 20.7 is een buitenbrand gemeldt. Er is een baal hooi in brand geraakt, mogelijk door hooibroei. De snelwegprocedure wordt toegepast door Post Centrum en Berkel-Enschot. Berkel-Enschot werkt de procedure af, daar zij als eerste aanwezig waren. Post Centrum keer terug naar de post.
25 Aug.

21.00 u

Op de A 58 t.h.v. hmp 31.9 is een verkeersongeval met beknelling. Berkel-Enschot rukt uit voor een kleine hulpverlening. De auto is frontaal op de afzetting (pijlwagen) gereden met hoge snelheid. 1 persoon is waarschijnlijk bekneld, maar bij aankomst is er geen beknelling. De persoon is uit het voertuig en onder behandeling bij de GGD. Moergestel, Berkel-Enschot en Hilverenbeek zijn uitgerukt. Moergestel werkt het wegdekreiniging af en Berkel-Enschot en Hilverenbeek keren terug naar de post.
25 Aug.

01.40 u

Bij īt Zwaantje 1 in Berkel-Enschot (de Ridderhoeve) is een kleine buitenbrand. Er blijken rieten stoelen in brand te staan, waarbij het vermoedelijk gaat om brandstichting. De melding kwam van de overburen. Vermoedelijk gaat het om een parasol in brand op terras Ridderhoeve.
19 Aug.

14.50 u

Automatisch brandalarm bij het Elisabeth Zieknhuis op de Hilvarenbeekseweg 60. Het is loos alarm, waarbij het alarm waarschijnlijk is afgegaan door stoomvorming. Voor de brandweer is er niets te doen. Beide posten zijn uitgereden geweest en keerden terug naar de post.
17 Aug.

08.15 u

Op de A 58 t.h.v. hmp 37.5 is een ongeval met beknelling, waarbij een kleine hulpverlening nodig is. De auto is over de kop gegaan. Als Berkel-Enschot bij het ongeval aankomt, blijkt het niet te gaan om een beknelling. Berkel-Enschot reinigt het wegdek na het ongeval, waarbij Post Centrum het afwerkt en Berkel-Enschot terugkeert naar de post.
16 Aug.

15.10 u

Op de Berglandweg (Tilburg) is een verkeersongeval met beknelling. Post Berkel-Enschot werd gealarmeerd voor een kleine hulpverlening. Post Centrum is ingezet elders. Bij het inmelden heeft het GMK de 6741 binnen gehouden. Post Centrum is vrij gemaakt om dit ongeval aan te pakken. De persoon is met de auto ingereden op een tuinpaal. Bij aankomst was de persoon al uit de auto en in behandelng bij de GGD.
16 Aug.

13.05 u

Automatisch brandalarm op de Heukeloms Hoefke Kampeerboerderij Laag Heukelomseweg 5. Het blijkt loos alarm te zijn, doordaat kinderen de handmelder hebben geindrukt. Berkel-Enschot is niet uitgereden.
14 Aug.

11.30 u

Automatisch brandalarm op de Rosmolen 2 (Stichting PRISMA) gemeld. Het blijkt loos alarm Het b lijkt ingekomen door een bak met werkzaamheden. Berkel-Enschot is niet uitgereden en de 6751 heeft rechtsomkeer gemaakt.
12 Aug.

18.15 u

Op de Dokter tombrocklaan 1 is een kleine binnenbrand gemeld. Het blijkt te gaan om een schoorsteenbrand met veel rookontwikkeling binnen in het huis. De schoorsteen is met ramoeneur geveegd en de rook in het huis is verdreven. >>>foto's
09 Aug.

08.25 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm bij het Elizabeth Ziekenhuis op de Hilvarenbeekseweg nummer 60. Het blijkt loos alarm. Het alarm is afgegaan door stoomvorming en voor de brandweer is er niets te doen. Beide posten, zowel Berkel-Enschot als Tilburg zijn uitgereden geweest.
08 Aug.

12.30 u

Op de A 58 t.h.v. hmp 33.0 rukt Berkel-Enschot uit voor een kleine buitenbrand. Er is een kleine bestelwagen in brand met goederen. Moergestel (6941) en Berkel-Enschot (6941) moesten uitrukken, maar aangezien Berkel-Enschot als eerste ter plaatse was, werkten zij de brand af.
03 Aug.

18.33 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit naar de Rosmolen 2 (Stichting PRISMA) voor een automatisch brandalarm. Het gaat om een loos alarm, waarbij het alarm is afgegaan door kookwerkzaamheden. Berkel-Enschot hoeft niet uit te rukken.

Juli:

30 Juli.

14.20 u

Berkel-Enschot rukt uit voor het reinigen van het wekdek op de Burg. Bechtweg ter hoogte van de Zandstraat.
27 Juli.

19.30 u

Berkel-Enschot rukt uit voor het afscheid van Frans Brekelmans. >>>foto's
15 Juli.

20.50 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand bij Bos Heide A 58. Het betreft een kleine brand die is geblust door omstanders.
02 Juli.

09.40 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit naar de A58 t.h.v hmp 36.9 voor een ongeval met beknelling. Er zou 1 persoon bekneld zitten. Post centrum is als eerste ter plaatse en zij werken het ongeval af. Er blijkt geen persoon beknelt te zitten, dus het is alleen het reinigen van het wegdek. Post Berkel-Enschot keert terug naar de post.

Juni:

29 Juni.

22.05 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een klein ongeval, waarbij er 1 slachtoffer is gevallen op de snelweg. Post Centrum moet ook uitrukken en werkt het ongeval af. Het was zeer slecht weer met heel veel regen.
29 Juni.

18.40 u

Berkel-Enschot rukt uit voor dienstverlening op Baaneind 4. Het gaat om 13 zeugen die in de gierput zijn gevallen. Met man en macht halen de brandweermannen de zeugen veilig uit de gierput, waarna de zeugen worden ontsmet. Alle dieren zijn gered en post Berkel-Enschot keert weer terug naar de post. >>>foto's
29 Juni.

09.30 u

Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Zieknhuis op de Hilvarenbeekseweg 60. Het is loos alarm. Het alarm is afgegaan door stoomvorming. Beide posten kunnen binnen blijven.

27 Juni.

13.50 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een ongeval met beknelling op de A58 t.h.v.hmp31.0 voor hulpverlening bij een klein ongeval. Er schijnt 1 slachtoffer te zijn. Post Centrum en Berkel-Enschot werken het ongeval af en keren daarna terug naar de post.

23 Juni.

20.50 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een binnenbrand op de Mascagnilaan 5 . Het zou gaan om een schoorsteenbrand, maar het blijkt loos alarm. Voor de brandweer zou er niets te doen zijn, volgens de directe alarmering die de klant heeft teruggebeld. Berkel-Enschot kan binnen blijven en Post Centrum keert terug naarde post, onverricht ter zake.
22 Juni.

01.45 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand op de A58 t.h.v. hmp 37.2. Het gaat om een bermbrand en Post Berkel-Enschot werk e.e.a. af, terwijl Post Centrum door het GMK wordt gedelegeert naar een buitenbrand op de Landbouwstraat.

19 Juni.

18.30 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een autobrand bij de N65 L op de Bosscheweg t.h.v. Lei Ping. Het gaat om een kleine autobrand en post Berkel-Enschot werk een en ander af. Post Oisterwijk hoeft niet ter plaatse te komen en kan terugkeren naar de post.

19 Juni.

12.00 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een ongeval met beknelling op de A65 t.h.v. hmp18.4. Er is 1 slachtoffer. Post Centrum met de HV en Post Berkel-Enschot rukken uit en helpen bij de snelwegprocedure. Na een half uurtje werk keren de voertuigen weer terug naar de post.
19 Juni.

08.50 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm op de pegasusweg 1 bij de Albert Heijn op het distibutiecentrum. Het alarm is afgegaan door kapot glas van de handmelder. Het blijkt loos alarm en de brandweer kan niets doen en blijft op verzoek van het GMK binnen.

17 Juni.

08.00 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor het reiningen van het wegdek op de Eikenboschweg (Raadhuisstr- J. Boschlaan). Het verkeer kan moeilijk door blijven stromen, omdat er gladheid is ontstaan door olie of iet dergelijks op het wegdek. De dader is onbekend en de politie is ter plaatse. Het gaat om het wegdek tussen het Raadhuisstrat en de J. Boschlaan. Er zijn 6 kannen ontvetter verbruikt.

11 Juni.

12.20 u

Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm bij verzorgingshuis de Eikelaar te Udenhout. Berkel-Enschot vervangt Post Udenhout van 12.00 uur tot 18.00 uur i.v.m. teambuilding Post Udenhout. Het blijkt loos alarm te zijn. Het alarm is afgegaan door bakken in de keuken. Voor de brandweer is er niets te doen en keert daarom weer terug naar de post.

6 Juni.

19.50 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis op de Hilvarenbeekseweg 60. Het is loos alarm, dat waarschijnlijk veroorzaakt is door een stof in de technische ruimte. Dit is vergeten om door te geven. Voor de brandweermannen is er niets te doen en beide posten, zowel Berkel-Enschot als Post Centrum kunnen binnen blijven.

3 Juni.

20.10 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm op de Bosscheweg nr 11 bij de Druiventros. Het alarm blijkt loos te zijn. De melder bleek geactiveerd te zijn door de melder bij de kegelbaan. Uit onderzoek blijkt dat de brandweer niets kan doen, behalve de installatie resetten. De hoogwerker keert terug naar Post Centrum en de 6741 keer terug naar post Berkel-Enschot.

1 Juni.

3.15 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit naar de Hilvarenbeekseweg bij het Elisabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Bij het inmelden van Post Centrum was al bekend dat het ging om loos alarm. Door het gebruik van een tosti-apparaat was het alarm geactiveerd. Beide posten bleven binnen.

Mei:

28 Mei.

13.15 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit naar de Hilvarenbeekseweg ter hoogte van de A58 voor een autobrand. Bij het inmelden blijkt Post Centrum nagenoeg ter plaatse en kan de 67.41 binnen blijven
28 Mei.

7.10 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand. Volgens het GMK zou er 8 kuub hout in brand staan. Hierop gaf de commandant van Berkel - Enschot aan het groot-watervoertuig van Post Centrum ter plaatse te willen hebben. Nadat de 67.41 ter plaatse is, blijkt het te gaan om een kleine buitenbrand. Het was afval wat in brand is gezet. De 67.41 heeft 1 watertank vol gebruikt om het brandje te blussen en is na 20 minuten teruggekeerd naar de post.
26 Mei.

15.10 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand. Op de A 58 ter hoogte van hmp 37.4 is een buitenbrand gesignaleerd. Het gaat om een personenauto die in brand staat. Het betreft hier een kleine brand. De auto is total loss verklaard en wordt weggesleepd Post Vossenberg handelde dit ongeval verder af en Berkel-Enschot keerde onverricht terug naar de post.
20 Mei.

20.15 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een autobrand op parkeerplaats Kerkeind langs de A 58 hmp 32.1. Het lijkt te gaan om loos alarm en er wordt niet uitgerukt op aanwijzing van het GMK.
18 Mei.

15.30 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het alarm is afgegaan door het indrukken van een handmelder. Het alarm is loos en post Berkel-Enschot blijft binnen.
12 Mei.

16.45 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor dienstverlening aan Baaneind 6. Het gaat om een kleine hulpverlening in een gierkelder, waar een drachtige zeug in een mestput zit. De zeug wordt gered en ontsmet.
11 Mei.

14.08 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit naar de Bosscheweg 75. Er schijnt te gaan om een kleine binnenbrand, maar het blijkt te gaan om een schoorsteenbrand. Het schoorsteenkanaal wordt geveegd met ramoneur en daarna gecontroleerd.
10 Mei.

12.35 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand op de A 58 hmp 38.4. Het gaat om een kleine brand. Een vrachtauto is in brand gevlogen, mogelijk door vastgelopen remmen. Post Centrum en Berkel-Enschot zijn onderweg met het schuimblusvoertuig. Berkel-Enschot is als eerste ter plaatse en werkt de brand af.
9 Mei.

14.00 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een buitenbrand bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het gaat om een automatisch brandalarm, maar deze blijkt loos. De melder is afgegaan door werkzaamheden. Post Berkel-Enscho en Post Centrum keren terug naar de post.
8 Mei.

13.50 u

Brandweer Berkel-Enschot en Moergestel rukken uit voor een buitenbrand op de A58 hmp 32.1. Een Mercedes Benz busje staat in brand. Post Moergestel is als eerste ter plaatse en werkt de brand af, terwijl Berkel-Enschot terugkeert naar de post.
6 Mei.

21.10 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum met de hoogwerker 6751 rukken uit voor een schoorsteenbrand aan de kraan 43. De schoorsteen zat dicht en er is een stookverbod opgelegd. Post Berkel-Enschot en de hoogwerker keren terug naar de post.
5 Mei.

19.20 u

Brandweer Berkel-Enschot en Riel rukken uit voor een autobrand aan de A 58 hmp 36.2. Het zou gaan om een gele Megane die in brand zou staan en veel rook zou produceren. Het bleek te gaan om loos alarm. De voertuigen van Berkel-Enschot en Riel konden niets vinden en keren terug naar de post. Post Berkel-Enschot werd opgeroepen, omdat Post Centrum bezig was met een andere melding.
01 Mei.

17.30 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit naar de Rosmolen 2 (Stichting PRISMA) voor een automatisch brandalarm. Het gaat om een loos alarm, waarbij het alarm is afgegaan door kookwerkzaamheden. Berkel-Enschot hoeft niet uit te rukken.

April:

29 April.

09.40 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het gaat om een loos alarm. De melder is ongewenst afgegaan en beide posten keren terug.
26 April.

13.30 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit naar de Rosmolen 2 (Stichting PRISMA) voor een automatisch brandalarm/ Het gaat om een loos alarm, waarbij de melder is afgegaan door bakwerkzaamheden. Post Berkel-Enschot keert terug naar de post.
26 April.

10.10 u

Brandweer Berkel-Enschot Berkelseweg rukt uit voor een kleine autobrand t.h.v. de voetbalvelden van Jong Brabant. De bedrading van de autoradio stond in brand door een ondeugdelijke manier van aansluiten. Berkel-Enschot controleert de auto grondig en stelt het voertuig veilig.
25 April.

17.00 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum met de 612 rukken uit naar Stichting Prisma De Rosmolen 2 in Berkel Enschot voor een automatisch brandaalrm. Het blijkt loos alarm te zijn. Het alarm is afgegaan door het afbakken van broodjes.
25 April.

14.55 u

Brandweer Berkel-Enschot, Post Centrum en OVD rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het blijkt te gaan om een loos alarm.
24 April.

14.07 u

Brandweer Berkel-Enschot, Post Centrum en Moergestel rukken uit voor een autobrand op de A58. Bij het GMK zijn diverse hectometerpaaltjes doorgegeven (33.0-38.3) Het blijkt te gaan om hectometerpaaltje 38.7 richting Breda. Volgens de Politie ging het om hectometerpaaltje 38.8. De 529 mag later met prio 2 verder, terwijl de 581 al ter plaatse is. Post Centrum kan terugkeren naar de post. De 581 constateert dat het gaat om een oververhitte motor. Alle eenheden keren hierna terug naar de post.
7 April.

23.15 u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor wateroverlast naar de Molenstraat. Er zou een brandkraan lekken. Volgens de melder zou het gaan om een lekkage van 5 liter per uur. Ter plaatse blijkt het om een kleine lekkage te gaan. Ze proberen de kraan verder dicht te draaien, maar helaas is dit niet gelukt. Het GMK wordt ingelicht en de technische dienst zal de volgende dag een kijkje moet gaan nemen.
3 April.

6.20 u

Brandweer Berkel-Enschot en Moergestel rukken uit naar de A58 voor een ongeval met beknelling. Het is ter hoogte van hmp 31.8. Moergestel is als eerste ter plaatse en handelt het kleine ongeval af.

Maart:

31 maart.

04.10 u

Brandweer Berkel-Enschot, Post Centrum en OVD rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het blijkt te gaan om een loos alarm.
30 maart.

19.50 u

Brandweer Berkel-Enschot, Post Centrum 874 en Oisterwijk rukken uit voor een ongeval beknelling op de N65. Het ongeval zou ter hoogte van hmp 16.6 zijn. Er zou een vrachtwagen in een sloot liggen. Zowel de Politie, GGD en Brandweer zijn op zoek naar het ongeval, maar zij kunnen niets vinden. Later blijkt het te gaan om een valse melding en keren de diensten weer terug naar de post.
22 Maart.

11.15 u

Brandweer Berkel-Enschot, Post Centrum en OVD rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het blijkt te gaan om een loos alarm.
21 maart.

07.10 u

Brandweer Berkel-Enschot, Post Centrum en OVD rukken uit voor een ongeval, waarbij een auto onder de trein zou zijn gekomen. De politie is snel ter plaatse en meldt dat er geen auto onder de trein zou zijn gekomen, maar dat er 1 persoon voor de trein gesprongen is. Voor de GGD is er niets meer te doen. foto's >>>

17 maart.

9.15 u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Ook dit keer is het loos alarm.

10 maart.

16.59u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een binnenbrand in een woning aan de Enschotsebaan. Ook de 612 van Post Centrum is mee uitgerukt. Bijde voertuigen reden met prio 2 naar het adres. De bewoners hadden zelf al de brand geblust.

Februari:

28 Febr.

11.10u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg.

21 Febr.

15.43u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een ongeval met beknelling bij de afrit de Druiventros A65 ter hoogte van hmp 17.9. Ter plaatse blijkt het te gaan om een eenzijdig ongeval. Een auto op kop in de sloot beland. Het slachtoffer is er zelf uit gekomen. Voor de brandweer blijft er niets anders over dan een kleine hulpverlening. Politie is ook ter plaatse geweest en het voertuig is later weggetakelt.

12 Febr.

16.47u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm naar De Rosmolen 2. Stichting PRISMA. De melder is afgegaan door koken. De 529 is niet uitgerukt omdat het een loos alarm is.

11 Febr.

23.12u

Brandweer Post Centrum rukt uit naar de Boscheweg voor een binnenbrand. Even later gaan ook de piepers van het korps Berkel Enschot. De GMK heeft een foutieve alarmering uitgevoerd. De Boscheweg waar de binnebrand was is grondgebied van post Berkel Enschot. Het blijkt te gaan om een sauna aan de achterzijde van het huis. De kap van het huis heeft brandschade opgelopen evenals de sauna. Post Berkel Enschot is ook ter plaatse geweest. Het gaat om een kleine brand. foto's>>>

9 Febr.

12.12u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Deze bleek loos te zijn

8 Febr.

02.36u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand aan de Durendealweg. De 529 heeft niets kunnen vinden.

6 Febr.

23.37u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor assistentie aan brandweer Moergestel aan de Oirschotseweg voor een zeer grote brand. Diverse posten zijn geallarmeerd voor zeer grote brand in Moergestel. Ter plaatse blijkt het te gaan om een boederij met een rietenkap. Bewoners van het pand zijn ter tijden van het uitbreken van de brand met vakantie. Door de inzet van veel personeel en materieel is het gelukt om 3/4 van de boerderij te behouden. In totaal is de helft van de riete kap gespaard gebleven.Wel is er veel rook en waterschade. Men heeft de boederij kunnen behouden door in de kap 2 brede stroken riet te verwijderen en deze nat te houden. Ingezette posten zijn: Moergestel, Oisterwijk, Berkel Enschot, Tilburg en de OVD. foto's>>>

6 Febr.

03.15u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor assistentie middelbrand Post Centrum. Het betrof een binnenbrand in een woning aan de IJsclubweg. De bewonerster van het pand is helaas korte tijd later overleden aan de verwondingen die ze had opgelopen.

3 Febr.

14.30u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het blijkt om een loos alarm te gaan. Melder is ingekomen door vandalisme. De 529 is niet uitgerukt.

2 Febr.

08.30u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het blijkt om een loos alarm te gaan. De 529 is niet uitgerukt. De melder is ingekomen door werkzaamheden.

Januari:

30 Jan.

22.30u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een container brand op het winkelcentrum Eikenbosch. Ter plaatse blijkt het te gaan om een prullenbak ter hoogte van de bruna/Plus Supermakt. Het was een kleinbrandje waarnade 529 weer terug keerde naar de post.

29 Jan.

16.50u

Brandweer Berkel-Enschot en de 612 van post centrum rukkn uit naar de Molenstraat voor een schoorsteenbrand. De politie heeft geholpen met het verkeer te begeleiden. Salvage is langs gewest voor de rook en roet schade. Uiteindelijk blijkt het om een klein brandje te gaan.

18 Jan.

06.56u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een autobrand in de Pieter Breugellaan. De auto zou vandaag een beurt krijgen van de garage. De auto heeft 30 meter gereden, waarna de motor stopte en er een steekvlam te zien was. Oorzaak van de brand is onbekend. Foto >>>

Oorzaak is een kortsluiting in het gascircuit

10 Jan.

11.27u

Brandweer Berkel-Enschot en Post Centrum Tilburg rukken uit naar het Elisabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm.

1 Jan. 03.30u

Brandweer Berkel-Enschot rukt uit voor een buitenbrand in de Kamperfoelielaan. Politie en brandweer zoeken naar de buitenbrand, maar wordt niet gevonden. Later bleek dat het niet ging om de Kamperfoelielaan maar om de Hazelaarlaan. Het buitenbrandje was zo klein dat het zelf uit ging.


Uitrukken 2000 - Uitrukken 2001 - Uitrukken 2002 - Uitrukken 2003 - Uitrukken 2004 -
Uitrukken 2005 - Uitrukken 2006 - Uitrukken 2007 - Uitrukken 2008 - Uitrukken 2009 - Uitrukken 2010 - Uitrukken 2011 - Uitrukken 2012