Brandweer Berkel-Enschot
Uitrukken 2003


Uitrukken 2000 - Uitrukken 2001 - Uitrukken 2002 - Uitrukken 2003 - Uitrukken 2004 -
Uitrukken 2005 - Uitrukken 2006 - Uitrukken 2007 - Uitrukken 2008 - Uitrukken 2009 - Uitrukken 2010 - Uitrukken 2011 - Uitrukken 2012

Januari - Februari - Maart - April - Mei - Juni - Juli - Augustus - September - Oktober - November - December

December

- 17 Dec. 20.00u

Brandweer Berkel - Enschot rukt, samen met de 610 hoogwerker van Tilburg, uit naar de Jan Tinbergenlaan voor een schoorsteenbrand. Met de ramoneur is de schoorsteen geveegd. De 529 en 610 waren na drie kwartier klaar met hun werk.

- 15 Dec. 16.55u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de Generaal Eisenhowerweg voor een brand in een leegstaande sporthal. Volgens de AC zou de brand aangestoken zijn door kinderen. Toen de AC ter plaatse was, bleek het om een kleine binnenbrand te gaan. De 529 was na een klein uurtje bezig te zijn geweest, terug naar de thuispost.

- 13 Dec. 11.15u

Brandweer Berkel - Enschot rukt nogmaals uit naar de A58 voor het reinigen van het wegdek. Nu ter hoogte van hmp 31.6. Hier was de 529 na 3 kwartier klaar en keerde terug naar de post.

- 13 Dec. 09.50u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de A58 hmp 18.5 voor reinigen van het wegdek. Ze rukken uit met prio 2. Het zou gaan om de rij richting Breda - Den Bosh. Bij het aanrijden komt de 529 een reinigenwegdek tegen in de richting Den Bosch - Breda. AC meld dat er twee incidenten zouden zijn. Toen ze het navroegen bij de politie bleek het om 1 incident te gaan. De 529 was na een kleine 30 minuten klaar en ze keerden terug naar de post.

- 8 Dec. 13.20u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de A58 voor het reinigen van het wegdek. Nu ter hoogte van hmp 31.0. Hier was de 529 na 3 kwartier klaar en keerde terug naar de post.

- 2 Dec. 05.45u

Brandweer Berkel - Enschot rukt, samen met post centrum Tilburg, uit voor een ongeval met beknelling op de A58 thv HMP 37.0. Bij het inmelden van de 529 geeft de AC door dat ze binnen kunnen blijven. De personen zijn al uit de auto en Post Centrum is al onderweg om eventueel het wegdek schoon te maken.

- 1 Dec. 14.42u

Brandweer Berkel - Enschot rukt, samen met post centrum Tilburg, uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth Ziekenhuis. Het bleek loos alarm te zijn.

November

- 27 Nov. 20.15u

Brandweer Berkel - Enschot rukt, samen met 612 hoogwerker Post Centrum Tilburg, uit voor een schoorsteenbrand in de Pieterbreugellaan. Bij aankomst van de 529 was de schoorsteen al uitgebrand en was dus geen vuur meer waarneembaar. Toch is besloten om met behulp van een ramoneur via de hoogwerker 612 de schoorsteen schoon te maken om de eventuele brandresten weg te krabben. De 529 was om ongeveer 21.00 uur terug op de Post Berkel-Enschot.

- 26 Nov. 08.25u

Brandweer Berkel - Enschot rukt, samen met post centrum Tilburg, uit voor ongeval beknelling op de N65 ter hoogte van hmp 19.0. De Traumahelicopter is ook gealarmeerd. Post Centrum is eerder ter plaatse en handelt de zaak af en zal lang bezig zijn met het ongeval. foto's >>>

- 22 Nov. 12.30u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor het reinigen van het wegdek bij de Durendealweg.

- 20 Nov. 23.50u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor assistentie van een zeer grote brand in Tilburg. In de Telefoonstraat zou een loods in brand staan. Ter plaatse was een zee van grote vonken en kwamen de vlammen hoog het pand uit. De naastgelegen studentenhuizen zijn ontruimd wegens de vele rook en de kans op overslag. Met 3 blusvoertuigen en twee hoogwerkers werd de brand bestreden. Verder waren de vc en ovd ter plaatse. Ook het groot watertransport is ingezet om water vanuit het piushaven te pompen. Na een uur is er het sein Brandmeester gegeven, maar tot dik in de ochtend heeft de brandweer staan blussen. Voor Berkel-Enschot was dit de 100ste uitruk van 2003 foto's >>>

- 3 Nov. 17.40u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor brand in woning aan de Ploegsschaar. Ter plaatse bleek het te gaan om een vaatwasser die vlam had gevat. In het pand is veel rookschade.

Oktober

- 31 Okt. 17.30u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor een dieselspoor. Het spoor zou ter hoogte zijn van de Oranjesingel Durendealweg(AVIA tankstation).

- 21 Okt. 03.30u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor assistentie middelbrand aan de Boxtelseweg in Oisterwijk voor een woningbrand. Er zou een slachtoffer aanwezig zijn in het pand. Ter plaatse was de laatste persoon ook al uit het pand. De brand is onstaan in de keuken van het pand. De brandweer had moeite door het pand binnen te komen, omdat veel deuren op slot zaten. Om 5.15 keerde de 529 terug. De 645 van Oisterwijk is nog langer bezig geweest. foto's >>>

- 7 Okt. 10.00u

Laatste alarmering vanuit de RAC Midden - Brabant >>> luister naar de alarmering >>>

September

- 29 Sept. 11.45u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor automatisch brandalarm. Bij inmelden bleek dat het ging om loos alarm en de 529 bleef binnen.

- 29 Sept. 01.10u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor assistentie GGD op de N65 ter hoogte van hmp 16.3. Ter plaatse blijkt er een auto in de sloot te liggen. GGD heeft de hulp nodig van de brandweer om de persoon uit de auto te halen. Ter plaatse blijkt dat de persoon een hond had. Deze is later terug gevonden. Het slachtoffer had gedronken. foto's >>>

- 23 Sept. 20.50u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor een wegdekreiniging bij kruising Lei Ping op de N65. Ter plaatse bleek er een ongeval te zijn geweest tussen een auto en motor. Binnen 15 minuten hadden ze het wegdek gereinigt en is de 529 teruggekeerd naar de Post.

- 20 Sept. vanaf 9.00u

Brandweer Berkel - Enschot heeft vandaag een object uitgezet om de ploegen, die meedoen aan de regionale wedstrijden van de Regio Zuid, te beoordelen op hun hulpverleningsvaardigheden. Er was een ongeval nagebootst met een traktor, een invalidewagentje en een auto met daarbij een bus. foto's >>>

- 18 Sept. 9.00u

Brandweer Berkel - Enschot en Post Centrum Tilburg rukken uit naar het Elisabeth Ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Post Centrum is snel ter plaatse. Het bleek te gaan om een klein brandje. Post Berkel - Enschot had zich net ingemeld en kon terugkeren naar de Post.

- 17 Sept. 09.15u

Brandweer Berkel - Enschot en Post Centrum Tilburg rukken uit naar de A58 afrit Goirle voor een binnenbrand. Ter plaatse bleek er geen brand te zijn. Door een combinatie van zon, condens en de kou is er op het dak een soort van stoomvorming ontstaan. Het dak werd door de zon verwarmd, waardoor het condens van het dak ging. Beide posten konden weer teugkeren.

- 13 Sept. vanaf 9.00u

Brandweer Berkel - Enschot heeft vandaag deelgenomen aan de regionale wedstrijden afdeling Noord. Op deze dag worden er een aantal oefeningen afgewerkt, waarvoor een ploeg beoordeeld wordt. Brandweer Berkel-Enschot was eveneens een van de topploegen van deze dag. foto's >>>

- 13 Sept. 09.20u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de midden-brabantweg voor een ongeval met gevaarlijke stoffen. Er zou op de rijbaan een vat met zoutzuur liggen. De 529 was net klaar met de eerste oefening van de Regionale wedstrijden Noord. Ook de overige eenheden hadden deze melding gehoord en zijn uitgerukt naar de midden-brabant weg, ter hoogte van het Queen Hotel.
Op de rijbaan lag een vat dat plat was gereden door de auto's. De weg was tijdelijk afgesloten en de brandweer reinigde het wegdek. foto's >>>

- 5 Sept. 22.35u

Brandweer Berkel - Enschot en Oisterwijk rukken uit naar de N65 voor een buitenbrand. Na het inmelden bij de AC kon de 529 binnen blijven. De politie had het brandje al geblust.

Augustus

- 30 aug. 12.10u

Brandweer Berkel - Enschot en Moergestel rukken uit naar de A58 voor een autobrand.
Het zou ter hoogte van hmp 32.8 zijn, op de rijbaan richting Eindhoven. De 529 is snel ter plaatse en is de zaak snel brandmeester. Na een kleine 30 minuten keert de 529 terug naar post Berkel-Enschot. Moergestel kon halverwege terugkeren naar hun eigen post. De auto is volledig uitgebrand

- 28 aug. 14.25u

Brandweer Berkel - Enschot en Post Centrum rukken uit naar het Elisabeth Ziekenhuis voor een automaat.
Na een telefoontje van de AC aan het object, bleek dat de melder was afgegaan na een aangebrandde tosti. Zowel de 529 als Post Centrum konden binnen blijven.

- 28 aug. 11.22u

Brandweer Berkel - Enschot rukken uit naar de A65 hmp 18.1 voor een autobrand.
Post Centrum rijdt eveneens op deze melding en is als eerste ter plaatse. De klus is binnen 10 minuten geklaard. Alleen de politie had moeite om de A65 te vinden.

- 22 aug. 04.00u

Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de Joost van den Vondellaan voor een camperbrand.
Door de vlammen liep het huis schade op. Het zonnescherm is door de hitte van het pand gevallen.
Verder is er schade aan de auto en sprong er een raam. Ook de carport liep schade op.
De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de gasfles in de camper ontplofte. De camper is volledig uitgebrand.

- 20 aug. 13.30u Brandweer Berkel - Enschot rukt uit voor reinigen wegdek ter hoogte van Gen. Eisenhouwerweg bij de wijk voormalig jurgensterein. Ter plaatse bleek er een auto op een betonnen muurtje te zijn gereden.
- 15 aug. 00.45u Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de A58, hmp 40.1 voor een bermbrand.
De brandweer was snel ter plaatse. Het bleek een kleine brand te zijn, waardoor er gelijk brandmeester werd gegeven aan de AC.
- 10 aug. 03.50u Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de Gen. Eisenhouwerweg voor een autobrand. Ter plaatse bleek dat de auto op het parkeerterein stond, achter bij boerderij Denissen.
De brandweer bestreedt het vuur van de auto, die op zijn kop lag, met 1 straal. De auto is volledig uitgebrand.
- 8 aug. 19.00u Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar Elisabeth Ziekenhuis Tilburg voor een automatisch brandalarm. Dit bleek loos alarm te zijn
- 7 aug. 14.35u Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar "De Druivenstros" voor een automatisch brandalarm. De uitruk is geannuleerd, het bleek loos alarm te zijn
- 6 aug. 22.35u Brandweer Berkel - Enschot rukt uit naar de N65, richting Den Bosch vanaf de oprit Berkel - Enschot, voor een auto in brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat de mensen de auto in de berm hadden gezet. Met dit mooie weer zijn de bermen erg droog en deze vatten dan ook gelijk vlam. De brandweer had moeite om alles uit te krijgen.Uiteindelijk is alles geblust.

Juli:

- 31juli 14.10u

Post Berkel - Enschot rukt uit naar Udenhout voor assistentie middelbrand. De brand zou zijn bij de Zeshoevenstraat. De berm langs het spoor stond daar in brand. Omdat post Udenhout een stuk vererop bezig was heeft de 529 dit gedeelte op zich genomen. Binnen 10 minuten was het geblust. foto's>>>

- 31 juli 09.25u

Post Berkel - Enschot rukt uit naar Elisabeth ziekenhuis voor een automatisch brandalarm. Ter plaatse bleek dat het loos alarm was.

- 29 juli 21.35u

Post Berkel - Enschot rukt uit naar de Pannenschuurlaan 205 voor een automatisch brandalarm. Ter plaatse was er geen brand te bekennen wel liep er in het pand water over de vloeren en muren.. De brandweer heeft een deur ontzet om toegang tot het pand te krijgen en extra controle uit te voeren. In het pand is er alleen veel waterschade. Vermoedelijk is het water afkomstig van de CV.

- 28 juli 17.50u

Post Berkel - Enschot rukt uit voor 2 koeien in de sloot, de melder zou staan bij cafe Mie Pietersen aan de Heukelomseweg. De 529 mag er met een prio 2 naar toe. Ter plaatse waren er 2 koeien in de sloot. De koeien waren er binnen een half uur uit. foto's >>>

- 27 juli 12.07u

Post Berkel - Enschot en Post Centrum rukken uit voor een auto-ongeval met beknelling bij Heukelomseweg ter hoogte van afslag Berkel - Enschot aan de A65. Politie en GGD zijn eveneens onderweg. De 874 is snel ter plaatse, maar kan ook gelijk weer terugkeren naar Post Centrum. Door een vrijwillige brandweerman van post berkel enschot zijn de twee slachtoffers snel uit de auto. De slachtoffers zijn ter controle mee genomen naar het EZ voor onderzoek. De auto lag op de zijn kop en had een lantaarnpaal meegenomen. Essent heeft ter plaatse de lantaarnpaal afgesloten. De oorzaak van het ongeval is onbekend.

- 19 juli 18.00u

Post Berkel - Enschot en post centrum rukken uit voor een automatisch brandalarm bij het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.
Het bleek loos alarm te zijn.

- 21 juli 17.10u Post Berkel - Enschot rukt uit voor een automatisch brandalarm bij "De Druiventros" in Berkel - Enschot. De 529 is 15 minuten terplaatsen geweest en heeft niets kunnen vinden. Het systeem is gereset en de 529 gaat terug naar de kazerne.
- 19 juli 18.00u Post Berkel - Enschot rukt uit voor een bermbrand aan de Rauwbrakenweg op de spoorbaan. Ze rukken uit met prio 1. De treinen rijden met last, het is een kleine brand. Ze zijn al snel brandmeester en na een klein kwartiertje keerden ze terug naar de kazerne.
- 16 juli 20.00u Post Berkel - Enschot oefenavond. foto's >>>
- 14 juli 02.40u Post Berkel - Enschot uitrukken naar Vlierakkerhof voor containerbrand. TP wordt er gelijk brandmeester gegeven en dat het een kleine brand is. Na een kleine 5 minuten keert men alweer terug naar de post. Als de 529 net wilt sluiten krijgt brandweer Oisterwijk een zelfde melding.
- 11 juli 14.25u Post Berkel - Enschot en Post Centrum uitrukken naar de A65 ter hoogte van hmp 19.6 voor een bermbrand. De 529 vraagt aan de AC voor opheldering overde locatie. post cetrum is er bij en de 529 kan terug keren post Berkel - Enschot.
- 10 juli 23.50u

Post Berkel - Enschot uitrukken naar Tilburg voor zeer zeer grote brand bij de Hasseltse kerk. Bij de eerste melding voor post centrum gaf de AC al snel aan dat deze al zou gaan opschalen naar middelbrand, omdat er veel mensen het 112 nummer belden. Ook bij de politie regende het meldingen. Ter plaatse bleken het kerkdak en de torens geheel in vuur te staan. Post centrum vraagt aan AC gelijk grote brand er van te maken. Ac alarmeert diverse eenheden voor ondersteuning waaronder de VC, de verzorgingscontainer, maar ook het grootwatertransport.
Doordat er zoveel brandweervoertuigen en politie naar de plek zijn gestuurd, zijn er veel mensen op het brandadres afgekomen. Politie heeft in het begin moeite om de omstanders op afstand te houden. Later zijn er rond het brandadres enkele onenigheden geweest tussen politie en omstanders. Er ook enkele aanhoudingen geweest. Rond een uur of 2 heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. De 529 is tot 3.45u ter plaatse geweest aan de achterzijde van de kerk. Om 4 uur was de 529 terug op de kazerne. Eerder deze week bleek er ook al brand te zijn geweest in de kerktoren. Omstanders hadden dan ook allemaal wel een eigen verhaal over de oorzaak. De oorzaak van deze grote brand is nog niet bekend. >>> foto's

- 9 juli 22.00u Post Berkel - Enschot en Post Centrum uitrukken naar de Meierijbaan. Voor uitrukken AC bellen voor juiste locatie, prio 3 melding. Er bleek een vermist persoon zich te hebben opgehangen aan een boom. Deze hing er al een geruime tijd. Brandweer moest assistentie verlenen om de boom, waarin de man hing, te verwijderen
- 8 juli 8.35u Post Berkel - Enschot en post centrum uitrukken naar de Antonie van Dijklaan voor een benzine cq. gaslucht in woning. Ter plaatse waren de volgende eenheden: 529 (Berkel Enschot) 893 (OVD district Oost) 874 (Hulpveleningswagen Post Centrum) 809 (Commandant Tilburg) 895 (ROGS Regionale Brandweer Midden-Brabant ). Later heeft de brandweer de afvoer in de straat en huizen doorgespoeld, omdat daar de lucht vandaan kwam. Er is waarschijnlijk illegaal benzine in het riool geloosd.
- 3 juli 6.05u Post Berkel - Enschot en post centrum uitrukken naar de A58 hmp 39.6 voor een ongeval met beknelling. De 503 van post centrum is net iets eerder ter plaatse. De 529 van Berkel - Enschot keert binnen 5 minuten na aankomst terug richting kazerne.
- 2 juli 16.35u

Berkel - Enschot, Tilburg en Moergestel uit naar de A85 voor een auto in de sloot. Mensen zouden bekneld zitten. Ongeval is gebeurt ter hoogte van hmp 27.0 rij richting Eindhoven.
De mensen zitten niet bekneld, nadere informatie is niet bekend.

- 2 juli 16.00u Berkel-Enschot uitrukken naar Elisabeth Ziekenhuis in tilburg voor een automatisch brandalarm. Tevens wordt post centrum gealarmeerd om uit te rukken naar het EZ. Voordat de voertuigen kunnen uitrukken meldt AC dat het loos alarm is en de voertuigen binnen kunnen bllijven.

Juni:

- 29 juni 23.58u Brandweer Berkel-Enschot uitrukken naar Bakseven voor een autobrand, commandant voor uitrukken eerst de AC Tilburg bellen. Er blijk een vechtpartijtje te zijn. Maar wanneer de 529 zich inmeldt om uit te rukken krijgen ze gelijk prio 1 en kan de politie geen vechters vinden. Er blijkt een witte Opel kadet in brand te staan. TB 529 meldt bij aankomst gelijk kleine brand en brandmeester. De politie onderzoekt of de auto gestolen is en of gebruikt is bij diefstal of joy riding.
- 28 juni 08.00u Brandweer Berkel-Enschot voor assistentie naar tilburg voor middelbrand in het voormalig AB gebouw. Bij de Hoevenseweg in Tilburg. (meer informatie is er niet bekend)
- 17 juni 08.20u Brandweer Berkel-Enschot naar Tilburg voor reinigen wegdek bij de watermanstraat.
- 8 juni Brandweer Berkel-Enschot naar Kerkhovenbaan in Heukelom voor varkensstal die oververhit raakt.
Bij aankomst bleek dat de ventilatie was uitgevallen doordat de stroom was uit gevallen.
De temperatuur in de stal was bij de varkens opgelopen tot 40 graden. Met het verwijderen van enkele koepelramen en het aan het werk krijgen van het ventilatiesysteem is de temperatuur weer gedaald.
- 5 juni 20.30u Brandweer Berkel-Enschot uit naar kruising bij De Druiventros voor wegdekreiniging. Uit met prio 2. 2 Auto's die alleen materiele schade hebben. 529 maakt wegdek schoon en gaat terug naar de kazerne. Om 21.10 sluit de 529 op de kazerne. foto >>>

- 5 juni

13.12u Brandweer Berkel-Enschot en Moergestel uit naar de A58 voor een autobrand. Om 13.22 wordt er brandmeester gegeven, Moergestel klaart de klus, de 529 krijgt een melding dat er iets verderop op de A58 bij de TOTAL benzinestation een vrachtwagen tegen een benzinepomp aangereden was. Terplaatse bleek dit niet te zijn en had de vrachtwagen wat schade aan het gebouw toegebracht door enkele borden er af te rijden. Om 13.45 sluit de 529 op de kazerne.
- 5 juni 8.25u Berkel-Enschot, Moergestel en Post Centrum Tilburg uitrukken naar de A58, Hmp 24.2, voor een aanrijding met letsel. De melding komt van de brandweer regio Eindhoven en rijdt ook met voertuigen naar deze melding. Voertuigen kunnen binnen blijven, Eindhoven is ter plaatse en meldt dat er geen beknelling is.

Mei:

- 19 mei 19.15u Berkel - Enschot samen met 610, 503 en 590 uitrukken naar het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg voor een automatisch brand alarm. Blijkt loos alarm door roken onder de melder.

April:

- 29 april 8.05u Berkel - Enschot samen met post centrum Tilburg naar A58 thv hmp 18.4 voor aanrijding met letsel. Tilburg is eerder TP dan berkel en mag de klus klaren. Post Berkel - Enschot keert terug naar de kazerne 8.15u.
- 23 april 13.00u Brand in zolder etage aan de Dorsvlegel. Politie terplaatste meld uitslaande brand. Helaas is er verder geen informatie bekent.
- 16 april   Assistentie brandweer Tilburg bij grote bosbrand in de Reeshof
- 11 april 14.30u Wegdek reiniging bij kruising Lei Ping N65 na aanrijding met 5 auto's.
- 2 April 17.30u Auto tegen boom op N65. 1 Persoon bekneld,
De persoon was opslag dood. De 40 jarige man woonde in Den Dungen en was lid van het politie korps Midden en West Brabant.
Hij werkte op de afdeling fonetische onderzoeken

Maart:

- 28 maart   Auto brand Guido Gazellelaan, de kleine brand was al uit bij aankomst, er bleef nacontrole over voor het korps.
- 28 maart   Assistentie Goirle bos brand foto >>>
- 25 maart   Assistenie Oisterwijk bos brand foto >>>
- 26 maart   Frontale Aanrijding Enschotsebaan 2 auto's
1 dode en aanhouding veroorzaker. lees >>>
?   Udenhout assistentie middel brand

Februari:

     

Januari:


Uitrukken 2000 - Uitrukken 2001 - Uitrukken 2002 - Uitrukken 2003 - Uitrukken 2004 -
Uitrukken 2005 - Uitrukken 2006 - Uitrukken 2007 - Uitrukken 2008 - Uitrukken 2009 - Uitrukken 2010 - Uitrukken 2011 - Uitrukken 2012