Brandweer Berkel-Enschot
N I E U W S

Ing. Dré Hendriks neem afscheid van Brandweer Berkel-Enschot


Na 17.5 jaar commandant op brandweer post Berkel-Enschot en 24 jaar als vrijwilliger neemt Ing. Dré Hendriks Afscheid.

Dit gebeurde op Zaterdag 25 Juni op de brandweerkazerne Berkel-Enschot.

Onder de aanwezigen was de burgemeester van Tilburg Dhr. Peter Noordanus.
Deze benoemde compleet onverwacht namens H.M. de koninging Dré Hendriks tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de verdiensten als lid van de vrijwillige brandweer Berkel-Enschot.

Dré heeft zijn werk bij de brandweer altijd zeer gemotiveerd uitgevoerd en stond altijd klaar voor de mens in nood. Dré word gekwalificeerd als iemand die langdurig bijdragen heeft geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de regio Tilburg. Hij deed dit werk naast zijn werk bij de gemeente Tilburg.

Marcel Appeldoorn als commandant van brandweer cluster Tilburg gaf aan dat Dré een gedreven man is die met veel kennis en zeer secure de brandweer post leidde.

Jan Robben oud commandant brandweer Berkel-Enschot zei dat ze destijds de juiste keuze gemaakt hebben. Het is een man die zijn diploma's in een rap tempo behaalde.

Dré sloot af met de woorden: "Ik heb het brandweerwerk niet alléén gedaan maar met het hele korps, want Brandweer dat zijn we samen". "En tot slot, met overtuiging en daarbij de rechterhand op de linker borst hoogte houdend, "de passie voor het brandweer vak zit voor eeuwig verankerd in mijn hart."

Dré heeft zijn taken overgedragen aan Erik de laat die per 1 Juli de nieuwe teamleider word van brandweerkazerne Berkel-Enschot.